LAATSTE NIEUWS

E-Fiber legt geen glasnetwerk aan in Zeist

De aanleg van een glasvezelnetwerk in Zeist is van de baan. E-Fiber heeft bij het gemeentelijk bestuur begin maart, na het voeren van een intensieve campagne, aangekondigd over te willen gaan tot de aanleg van een toekomstbestendig en voor alle providers toegankelijk en open glasvezelnetwerk. In de tussentijd heeft de gemeente Zeist echter ook gesprekken gevoerd met KPN en een overeenkomst gesloten. Gezien de opstelling en werkwijze van zowel KPN als de gemeente Zeist is E-Fiber daarom helaas gedwongene aanleg, die anders in april van start zou zijn gegaan, af te blazen.

Kapitaalvernietiging

E-Fiber vindt de aanleg van een tweede netwerk onnodig omdat het netwerk van E-Fiber een open netwerk is en toegang biedt voor alle providers die daar gebruik van willen maken om hun diensten aan eindgebruikers aan te bieden. E-Fiber heeft ook KPN meerdere malen aangeboden diensten te leveren over haar netwerk. Twee netwerken aanleggen is onnodig, zorgt voor een overbodig volle ondergrond, extra overlast voor de inwoners en kapitaalvernietiging die bovendien leidt tot verwarring bij bewoners en forse complicaties tijdens de uitrol. Gezien de recentelijke uitspraak van het CBb over toegangsverplichting tot de netwerken van Ziggo en KPN (die verplichting vervalt), verwacht E-Fiber dat de toegangsvoorwaarden voor andere aanbieders tot het netwerk van KPN niet zullen verbeteren, hetgeen vergaande consequenties zal hebben voor de keuzevrijheid van consumenten.

Dank

E-Fiber en Onvi willen alle inwoners die zich hebben ingeschreven en alle ambassadeurs van harte bedanken voor hun vertrouwen en steun tijdens de afgelopen maanden.

Inwoners die zich wel hadden ingeschreven, hiervan wordt het contract ontbonden en vernietigd.

Tips en Tricks

Zo krijg je de beste WiFi
Zo krijg je de beste WiFi
Elke woning heeft eigen specifieke kenmerken, die de WiFi-verbinding kunnen beïnvloeden. Hoe dik…
Zo doe je een speedtest
Zo doe je een speedtest
We vinden het tegenwoordig heel normaal om Netflix te streamen zonder dat het hapert en willen…