LAATSTE NIEUWS

Goed nieuws, gemeente Oss krijgt glasvezel!

De inwoners van de gemeente Oss kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet is er zeker. E-Fiber heeft daarom besloten toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Oss. De aanleg van het glasvezelnetwerk begint in de zomer van 2020.

Unieke kans
Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Oss toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.”

Aanleg
E-Fiber zal in de zomermaanden starten met de aanleg van glasvezel in Oss. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden van Het Wild tot aan Keent. Nadere informatie over de planning van de aanleg volgt op korte termijn. Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald, krijgen alléén de inwoners met een abonnement een aansluiting op hun adres. Voor de overige adressen blijft de glasvezel in de straat liggen. Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis of bedrijfspand noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (de uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd). Voor mensen die geen abonement hebben afgesloten, blijft de mogenlijkheid bestaan om op een later tijdstip een aansluiting te realiseren. Dit is dan echter wel tegen betaling van de aanlegkosten van de straat tot in huis. 

Meer informatie is te vinden op: onvi.nl/oss. Waar u ook de mogelijkheid heeft om alsnog een abonnement af te sluiten.

Tips en Tricks

Zo krijg je de beste WiFi
Zo krijg je de beste WiFi
Elke woning heeft eigen specifieke kenmerken, die de WiFi-verbinding kunnen beïnvloeden. Hoe dik…
Zo doe je een speedtest
Zo doe je een speedtest
We vinden het tegenwoordig heel normaal om Netflix te streamen zonder dat het hapert en willen…