Onvi is trotse partner van Karlijn Swinkels

 

KARLIJN SWINKELS

WIE IS KARLIJN?

Hoe het allemaal begon

Ik weet nog mijn eerste wedstrijd om nationale titel. Ik reed tijdens de parcoursverkenning nog op een rood fietsje, schakelen op het frame. Het was zo steil dat ik het laatste stuk moest lopen. Ik dacht dat ik het verkeerde parcours aan het oefenen was maar het was toch echt het NK parcours waar ik twee weken later zou starten. Ik kreeg van mijn ouders een nieuwe fiets. Een top klassering zat er toen nog niet in, maar de deelname smaakte naar meer. Ik reed destijds bij de wielervereniging WV UDEN.

Ik durf best te zeggen dat als ik niet bij deze vereniging begonnen was, ik niet zo ver was gekomen als dat ik nu ben. De ontspannen sfeer met de juiste renners om mij heen die allemaal net zo fanatiek zijn als dat ik ben, maar toch ook buiten het fietsen veel met elkaar optrekken. Een vereniging waar alle leeftijden jong en oud, met elkaar optrekken, trainen en lol maken. De club had te weinig meiden die lid waren dus heb ik de overstap gemaakt naar De Bergklimmers waar ik ook een leuke tijd heb gehad met goede begeleiding.

Nu, zes jaar verder, heb ik de weg naar het podium goed weten te vinden. Het aantal podiumplaatsen stroomden in mijn juniorenperiode binnen. Dit is natuurlijk niet vanzelf gegaan. Op elk vlak word je jaar na jaar professioneler. Eén ding is zeker, ik geniet nog steeds evenveel van het fietsen als in het begin. Heerlijk een rondje fietsen samen met mijn zusje, vader, de tourclub of vrienden, dat is waarom ik de sport zo leuk vind.

SPORTEN OP TOPNIVEAU

hAAL HET MAXIMALE UIT JEZELF

Als kers op de taart

Na een super mooie junioren periode te hebben gehad werd ik geselecteerd voor het WK tijdrijden en het WK wegwielrennen in Qatar. Een deelname was voor mij niet genoeg. Ik wilde hier het hoogst haalbare behalen en het is gelukt! Ik ben Wereld Kampioen tijdrijden geworden. Een moment om nooit te vergeten. Ik zou mij dan ook geen betere afsluiting van mijn junioren periode kunnen voorstellen.

Ploeg

Na een jaar bij het Parkhotel Valkenburg Cycling Team gereden te hebben, heb ik de kans gekregen om te tekenen bij het Jumbo-Visma women cycling team. Het is een nieuw team met grote ambities, net zoals ik. Daarom denk ik, ook mede door de begeleiding die ik krijg, dat we samen grote stappen gaan zetten! 

Doelen voor komend seizoen

Mijn doelen voor het komend seizoen zijn divers. Allereerst wil ik samen met het team mooie resultaten neerzetten. Daarnaast wil ik mijzelf door ontwikkelen op het gebied van tijdrijden. Een ander doel is om komend seizoen op het EK een mooie uitslag neer te zetten zowel op de weg als op de tijdrit.

KARLIJN en ONVI

Onvi heeft het wielrennen hoog in het vaandel staan. Sponsor zijn is één maar iemand ondersteuning bieden om alle ruimte te kunnen geven zodat ze er alles uit kan halen wat erin zit is twee. Daarom zijn wij ook super trots om daar een steentje aan bij te mogen dragen.  Al snel vonden wij de juiste klik met Karlijn en zijn wij een partnerovereenkomst aangegaan. Wij hopen desondanks de Corona tijden Karlijn dit seizoen nog veel wedstrijds kilometers mag afleggen.

Ook benieuwd naar de prestaties van Karlijn? Volg haar dan op Instagram:
59-590993_follow-us-on-instagram-logo-png-clipart.png