VEEL GESTELDE VRAGEN

INTERNET

Ik wil alleen internet. Kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Elk glasvezelpakket heeft minimaal internet en kan ook zonder verdere uitbreidingen gebruikt worden.

Aansluitschema overzicht

Aansluitschema_glasvezel.png

Kan ik mijn e-mailadres behouden?

Indien je beschikt over een provider onafhankelijk adres, zoals Hotmail en Gmail, dan kan dat. Een provider afhankelijk adres van bijvoorbeeld Ziggo kan je niet behouden. KPN biedt de mogelijkheid om tegen een kleine betaling je e-mailadres te behouden. We raden je aan om over te schakelen op een provider onafhankelijk e-mailadres. Zo ben je ook in de toekomst veel flexibeler bij het overstappen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de e-mails die bij jouw 'oude' e-mailadres binnenkomen automatisch te laten doorsturen naar je 'nieuwe' e-mailadres. Op die manier zal iedereen langzaam wennen aan je nieuwe e-mailadres.

Ondersteunen jullie een vast IP adres?

Ja, bij ons krijg je standaard de beschikking over een vast statisch IP adres.

Ondersteunen jullie ook IPv6?

Ja, wij ondersteunen ook IPv6 adressen.

Wat is jullie uitgaande emailserver (SMTP)?

Onze uitgaande emailserver (SMTP) is: smtp.onvi.nl poort 25 zonder authenticatie.

Is mijn verbinding beveiligd?

Ja, er zit standaard een beveiliging op je internetverbinding bij Onvi. Om je verbinding optimaal te beveiligen adviseren wij om altijd een antivirus-programma te installeren.

Hanteren jullie een datalimiet?

Nee, je kunt onbeperkt gebruik maken van het internet en onbeperkt up- en downloaden.

ROUTER

Welke router ontvang ik van Onvi?

Dat verschilt per gebied waar wij leveren. Wij leveren altijd de nieuwste Fritzbox routers. Kijk op de actiepagina van jouw gebied welke router wij leveren.

Kan ik ook mijn eigen router gebruiken?

Ja, je kunt ook je eigen router gebruiken i.p.v. de door Onvi geleverde router. Let wel op dat wij geen ondersteuning kunnen bieden op de niet door ons geleverde routers. Je router moet wel VLAN, IGMP-snooping en Static routes kunnen ondersteunen.

Is de WiFi Router mijn eigendom?

Ja, de WiFi router die je ontvangt van Onvi is na 12 maanden jouw eigendom. Je hoeft deze dus niet meer terug te sturen naar Onvi.

Garantie FRITZ!Box

Je hebt 5 jaar garantie op de door ons geleverde FRITZ!Box. Mocht deze onverhoopt niet meer (goed) werken, geef ons even een belletje en wij ruilen deze kosteloos voor je om.

Kan ik zelf de instellingen ook veranderen?

Je kunt de instellingen zelf naar wens aanpassen. Dus je WiFi naam, maar ook je wachtwoord hiervan. Het modem is door ons niet beperkt voor eventuele instellingen.

FRITZ!App WLAN

Met FRITZ! App WLAN heb je je WiFi steeds in het vizier. Gebruik de FRITZ!App WLAN om heel eenvoudig de verbindingssnelheid van smartphone of tablet op verschillende plaatsen in het draadloze netwerk te meten. Bovendien geeft de FRITZ!App WLAN je nuttige details over alle FRITZ!-apparaten in het thuisnetwerk en over de bestaande WiFi-verbinding. Klik hier voor meer informatie, en om de app te downloaden (Apple en Android)

FRITZ!WLAN Repeater voor meer reikwijdte

Staat je FRITZ!Box op de benedenverdieping, en wil je toch ook op de tweede verdieping goede WiFi-ontvangst? Gebruik in dat geval een WiFi-repeater en plaats deze in het midden tussen het buitenste ontvangstbereik en de FRITZ!Box. Het apparaat vergroot de WiFi-reikwijdte, zodat ook de apparaten die zich ver van de box bevinden het signaal ontvangen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe ziet de TV aansluiting eruit?

Aansluitschema_glasvezel.png

TELEVISIE

ESPN Watch activeren

Heb je nog geen FOX Sports-account en wil je gebruik maken van ESPN Watch, maak dan gratis een ESPN-account aan. Volg hiervoor de volgende stappen:

 

1.       Ga naar ESPN.nl of naar de ESPN-app.

2.       Klik opMeld aanen voer jouw emailadres in.

3.       Vul je naam, achternaam en een wachtwoord in.

4.      Je account is geactiveerd.

 

Om vervolgens online naar ESPN te kunnen kijken, moet je jouw ESPN tv-abonnement toevoegen aan jouw online ESPN account. Dat kan via de volgende stappen:

 

5.1   Ga naarInstellingen

5.2   Klik opTV-abonnement activerenen doorloop de vervolgstappen;

5.3   Als je het stappenplan succesvol hebt doorlopen, zie je in je account onderTV-abonnement activeren CanalDigitaalstaan. ESPN Watch is nu succesvol geactiveerd.

Je bent nu klaar om online te kijken! Je kunt nu via ESPN.nl en de ESPN-app alle wedstrijden, programma's en tv-kanalen bekijken die onderdeel uitmaken van je ESPN-abonnement!

Activeren ESPN Watch voor huidige FOX Sports accounts:

Als je al een FOX Sports-account hebt dat gekoppeld was met je TV-aanbieder, dan is de overgang naar ESPN Watch eenvoudig;

1.       Ga naar ESPN.nl of naar de ESPN-app.

2.       Klik opLog inen voer het emailadres in dat je gebruikte voor je FOX Sports-account.

3.       Jouw account wordt herkend op basis van je mailadres en je hoeft alleen maar een nieuw wachtwoord in te stellen om jouw ESPN-account te activeren.

4.       Je account is geactiveerd. Klik opWatchom live naar ESPN te kijken.

Had je al een FOX Sports-account maar nog geen koppeling met je tv-abonnement? Ook dan is je account al automatisch overgezet naar ESPN. Het enige wat je nog hoeft te doen is je ESPN TV-abonnement te koppelen aan je online-account:

5.1   Ga naarInstellingen

5.2   Klik opTV-abonnement activerenen doorloop de vervolgstappen;

5.3   Als je het stappenplan succesvol hebt doorlopen, zie je in je account onderTV-abonnement activeren CanalDigitaal staan. ESPN Watch is nu succesvol geactiveerd.

Je bent nu klaar om online te kijken! Je kunt nu via ESPN.nl en de ESPN-app alle wedstrijden, programma's en tv-kanalen bekijken die onderdeel uitmaken van je ESPN-abonnement!

Hoeveel ontvangers kan ik maximaal bestellen?

Per abonnement kun je maximaal 5 ontvangers afnemen en gebruiken. Helaas is het niet mogelijk om meer dan 5 ontvangers te gebruiken.

Handleiding afstandsbediening koppelen met TV

Wil je de afstandsbediening van je Interactieve TV ontvanger ook gebruiken om je TV mee te kunnen bedienen? Gebruik hiervoor dan onderstaande handleiding.

Handleiding openen

Zijn de premiumzenders maandelijks opzegbaar?

Ja onze premiumzenders (ESPN International, Ziggo Sport Totaal en Film1) zijn maandelijks aan en/of uit te zetten.

Kan ik ESPN Eredivisie ook omwisselen?

Nee, je kunt ESPN Eredivisie niet omwisselen voor bijvoorbeeld een ander premium zenderpakket of korting per maand.

Zijn de ontvangers mijn eigendom?

Ja, na 12 maanden zijn de Interactieve TV ontvangers jouw eigendom. Je hoeft deze dus niet terug te sturen.

Switch (LAN) gebruiken tussen router en TV

Is het niet mogelijk om rechtstreeks vanaf de router naar de Interactieve TV ontvanger een kabel aan te sluiten, of kom je aansluitingen te kort en wil je hier een switch tussen plaatsen? Zorg dan dat deze switch IGMP-snooping ondersteunt! Hiermee voorkom je namelijk dat je storingen en/of haperend beeld gaat krijgen. Gebruik hiervoor de:

  1. Netgear GS105E (5 poorts)
  2. Netgear GS108E (8 poorts)

TELEFONIE

Tarieven en start tarief

Met Bellen Basis bel je goedkoop en worden de kosten per seconde afgerekend. De Bellen Basis bundel is automatisch inbegrepen. Nationaal slechts 2 cent per minuut en naar mobiel 7 cent per minuut. Wij kennen geen starttarief.

Kan ik ook meerdere vaste nummers gebruiken?

Ja, wij bieden de mogelijkheid om meer dan 1 vast nummer te gebruiken bij je telefonie.

Kan ik mijn huidige toestel behouden?

Ja, alle reguliere en gangbare toestellen kunnen gebruikt worden.

DECT Telefoon aanmelden op FRITZ!Box

Klik hier voor de handleiding om je DECT telefoon toestellen aan te melden op de FRITZ!Box

FRITZ!App Fon

Met FRITZ!App Fon is het eenvoudig om je mobiele telefoon of tablet via WiFi aan jouw FRITZ!Box te verbinden en het te gebruiken als een vaste telefoon. Hierdoor kun je vanuit huis eenvoudig met je smartphone over de vaste lijn of het internet bellen. Klik hier voor meer informatie.