LAATSTE NIEUWS

PERSBERICHT: Oss

De afgelopen maanden heeft E-Fiber samen met de providers in de gemeente Oss campagne gevoerd om te kijken of er voldoende animo is om glasvezel aan te leggen. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundeling campagne helaas niet bereikt. Daarmee laten de inwoners van de gemeente Oss de kans op glasvezel liggen.

Onvoldoende animo

Ondanks verwoede pogingen van initiatiefnemer E-Fiber, de gemeente, de verschillende providers en enthousiaste inwoners is het niet gelukt om voldoende bedrijven en huishoudens te overtuigen om een glasvezelabonnement af te sluiten. De interesse tijdens de informatieavonden was wel zeer groot en in sommige kernen is de drempel van 30% wel gehaald maar helaas gold dat niet voor de gemeente als totaal.

Blijft Oss achter?

Wethouder Den Brok: ‘Oss lijkt een witte vlek te worden in Noordoost Brabant. Bijna alle gemeenten om ons heen hebben glasvezel of krijgen dat binnenkort. Glasvezel is noodzakelijk voor economische ontwikkeling en werkgelegenheid van de toekomst. Datagebruik groeit zo’n 40% per jaar. Die groei zit bij bedrijven, bij het onderwijs dat steeds meer digitaal is en bij de zorg. En natuurlijk in onze huishoudens. Oss heeft glasvezel nodig om deze ontwikkelingen bij te houden.’

In beraad

E-Fiber en de gemeente Oss vinden het heel jammer als deze unieke kans voor de bewoners van de gemeente Oss niet doorgaat. De komende maand zullen E-Fiber, de gemeente en de providers in gesprek gaan om te kijken of er een passende oplossing te vinden is. Een eventuele verlenging van de campagne is nog niet uitgesloten.

Bekijk onze eerdere berichten

Onvi vanaf nu ook leverbaar in Gemeente Noordoostpolder en Urk
Onvi vanaf nu ook leverbaar in Gemeente Noordoostpolder en Urk
Goed nieuws voor de inwoners van de Gemeente Noordoostpolder en Urk want vanaf vandaag is Onvi ook daar leverbaar!
Persbericht: Trekt dit Oss over de streep?
Persbericht: Trekt dit Oss over de streep?
Een maand beraad levert nieuwe kansen voor glasvezel in de gemeente Oss. E-Fiber, de providers en de gemeente hebben een passende oplossing gevonden, nadat het minimale aantal van 30% aanmeldingen niet is behaald. E-Fiber en de providers geloven dat glasvezel echt de beste keuze is voor de toekomst en willen de inwoners graag een allerlaatste kans bieden. De providers komen daarom met een actie: meld je aan en probeer glasvezel een half jaar gratis. We verlengen daarvoor de glasvezelcampagne van 1 december 2019 tot 1 februari 2020.
PERSBERICHT: Oss

PERSBERICHT: Oss

Oss, de witte vlek van de regio Noord Oost Brabant? De afgelopen maanden heeft E-Fiber samen met de providers in de gemeente Oss campagne gevoerd om te kijken of er voldoende animo is om glasvezel aan te leggen. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundeling campagne helaas niet bereikt. Daarmee laten de inwoners van de gemeente Oss de kans op glasvezel liggen.