LAATSTE NIEUWS

Persbericht Zeist, Oss, Etten-Leur en Zundert

Op 1 februari lag de deadline: dan moest de 30 procent bereikt zijn, zodat we konden gaan kijken of glasvezel voor Zeist, Oss, Etten-Leur en Zundert haalbaar is. Maar dat betekent niet dat we nu al meteen kunnen zeggen of het doorgaat. De aanmeldingen voor glasvezel komen bij de providers waarmee we samenwerken binnen. Zij maken gebruik van ons netwerk en mensen worden klant bij hún, niet rechtstreeks bij ons. Zij verzamelen nu de cijfers over de ‘harde contracten’, zodat we over een week of twee definitief zicht hebben op de belangstelling in Zeist, Oss, Etten-Leur en Zundert.

E-Fiber overlegt op basis van die cijfers met de aandeelhouders, gemeente en aannemers, om te kijken of er inderdaad glasvezel in Zeist, Oss, Etten-Leur en Zundert kan komen. 
Het gaat om een enorme investering, dus moeten we alle facetten heel goed tegen elkaar afwegen. Behalve het precieze percentage aanmeldingen kijken we nu dus ook nog goed naar de beschikbaarheid en prijzen van aannemers die het netwerk echt voor ons aan zouden kunnen leggen.
Over ongeveer een maand moet dan echt duidelijk zijn of héél Zeist, Oss, Etten-Leur en Zundert glasvezel krijgen en wanneer. De mensen die zich daarvoor hebben aangemeld bij een van de betrokken providers, krijgen per mail via de provider bericht zodra er meer duidelijkheid is. Inwoners kunnen zich nog steeds aanmelden maar de actie 6 maanden gratis is voorbij.