Zo doe je een speedtest

We vinden het tegenwoordig heel normaal om Netflix te streamen zonder dat het hapert en willen allemaal thuis tegelijk kunnen internetten zonder gezeur. Maar wat als dit niet het geval is? Test dan je internetsnelheid met de speedtest. In dit artikel vertellen we je er alles over.

speedtest.png

Wat is een speedtest?
Met een speedtest meet je hoe snel jouw internet is. Zo achterhaal je de download- en uploadsnelheid van je internetverbinding. Maar nog belangrijker: je weet of de snelheid waarvoor je betaalt, ook daadwerkelijk wordt geleverd.

Hoe doe je een speedtest?
Een speedtest doen is eenvoudig. Sluit voor een betrouwbare uitkomst je computer rechtstreeks bekabeld aan op je FRITZ!Box met een netwerkkabel en zorg dat er geen andere apparatuur tussen zit die de speedtest kan beïnvloeden.
Wanneer je via wifi verbonden bent met het thuisnetwerk, meet je vaak een veel lagere internetsnelheid. Factoren van buitenaf kunnen er namelijk voor zorgen dat de snelheid omlaag gaat. Denk bijvoorbeeld aan betonnen muren, elektrische apparaten en gedeelde kanalen. Speedtest via een WiFi verbinding geeft dus geen betrouwbaar beeld van je daadwerkelijke snelheid.

  1. Ga naar Speedtest.net
  2. Sluit je pc/laptop direct aan op poort 2, 3 of 4 van de FRITZ!Box met een UTP kabel (minimaal de CAT5e- of CAT6-kabel)
  3. Klik op "GO"
  4. De download- en uploadsnelheid wordt weergegeven

Tip: Controleer je netwerkkaart
Een netwerkkaart is het onderdeel van je computer of laptop waarmee je verbinding maakt met het internet of netwerk in huis. Hoe sneller je netwerkkaart, hoe sneller je internetverbinding. Stel: je doet een speedtest met een 100Mbit/s netwerkkaart, dan zal de speedtest nooit boven de 100Mbit/s uitkomen.

Bekijk onze eerdere berichten

Wegens succes extra informatieavonden in Oss!
Wegens succes extra informatieavonden in Oss!
De aanleg van het glasvezelnetwerk roept vast wat vragen op. Daarom organiseren we samen met E-Fiber, na het succes van drie eerdere informatieavonden, extra informatieavonden. Hier vertellen we meer over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel, en er is gelegenheid om vragen te stellen.
Glasvezel in de gemeente Zeist
Glasvezel in de gemeente Zeist
Wij vinden dat iedereen recht heeft op supersnel internet. Waar je ook woont, van het stadshart tot in de polder. Als 30% van de gemeente Zeist 'ja' zegt tegen glasvezel dan krijgt de hele gemeente een kosteloze glasvezelaansluiting. Jij kiest toch ook voor Onvi?
Glasvezel in de gemeente Oss
Glasvezel in de gemeente Oss
Supersnel en betrouwbaar internet voor iedereen in Oss? Met glasvezel kan dat. Op 18 juni is de campagne gestart van E-Fiber voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Oss. Wanneer genoeg inwoners ja zeggen tegen glasvezel en een glasvezelabonnement afsluiten, doet E-Fiber de rest.

Social Media